Atlas 24h pomoć na putu

Putno zdravstveno osiguranje

Početna
Putno zdravstveno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje obezbeđuje naknadu troškova nastalih tokom pružanja neophodne medicinske pomoći osiguraniku zbog iznenadne bolesti ili nezgode, za vreme privremenog boravka u inostranstvu. Osnovna podela je na individualna i porodična osiguranja, kao i osiguranja za više putovanja.

Polisa putnog osiguranja obezbediće vam adekvatnu zaštitu u slučaju bolesti ili povrede na putu, kao i pokriće nepredviđenih troškova lečenja, koji u inostranstvu mogu biti veoma visoki.

Putno osiguranje garantuje vam, u slučaju iznenadne bolesti ili povrede u inostranstvu, pokriće sledećih troškova:

  • za ambulantno lečenje
  • za nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala
  • za prevoz do najbliže zdravstvene ustanove
  • za bolničko lečenje
  • za prevoz u državu prebivališta
  • za stomatološke intervencije
  • za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom

Ovde su obavezna i neka pojašnjenja: ključna reč u vezi sa ovom vrstom osiguranja je iznenadna bolest ili povreda. Mnogo slučajeva je isključeno iz ove vrste osiguranja, a da ne nabrajamo (takođe zavisi od osiguravajućih kuća) navešćemo nekoliko primera:

  • ukoliko bi neko želeo da iskoristi mogućnost da poseti stomatologa u inostranstvu da pregleda i popravi zub, neće mu biti pokrivena intervencija. Ukoliko dođe do iznenadnih bolova, biće pružena i adekvatna stomatološka usluga. Dakle, za akutnu zubobolju koja je nastala iznenada - imate pokriće, za ostale stomatološke usluge - ne. Skidanje kamenca, naravno, nije pokriveno; dok je i ortopedija vilice pokrivena uslovima osiguranja, ukoliko je nastala nezgodom.
  • Drugi primer, ukoliko Vas stomak boli danima, a ipak se odlučite na put i prvog dana u inostranstvu zatražite medicinsku pomoć, naravno da će Vam biti pružena pomoć, ali ne računajte na pokriće troškova po osnovu polise osiguranja jer se radi o bolesti koju ste već imali i koja nije nastala u inostranstvu, ili čije lečenje je trebalo biti započeto i pre početka važenja osiguranja.

Pokriće troškova varira od 10000 do 35000 evra. Mnoge osiguravajuće kuće, uključujući i RFZO, nude on-line zaključivanje polise uz dodatni popust.

Ključna stvar je da se informišete kako ne biste mislili da ste osigurani od određenih slučajeva a da zapravo i niste osigurani. Da li želite pokriće za slučaj oboljevanja od kovid-19 ili biste baš da isključite tu mogućnosti i ostale pandemije iz osiguranja, kako bi Vam sama premija bila povoljnija? Da li planirate skijati na putovanju, učestvovati u (amaterskim ili rekreativnim) sportskim takmičenjima, ili prosto veću sumu osiguranja – obavezno tražite i naglasite takve specifičnosti jer jedino na taj način možete zaključiti polisu putnog osiguranja koje odgovara Vašim potrebama i obezbeđuje Vam adekvatno pokriće u slučaju da dođe do osiguranog slučaja.


Zakažite tehnički pregled

Pouzdano i jednostavno. Izaberite tehnički pregled i slobodan termin, unestite mobilni broj i dobićete SMS kod za potvrdu termina.

Atlas 24h pomoć na putu
Povratak na vrh stranice ↑