Atlas 24h pomoć na putu

Provera vozila u bazama na Internetu

Početna
Provera vozila u bazama na Internetu

Pretraga po šasiji na stranicama Car Vertical, Vin-info, eKnjižica i slično

Najpoznatiji i najbolje izreklamiran portal za proveru vozila kod nas je svakako CarVertical. Prema neposrednom iskustvu možemo napisati da ovaj portal uslugu vrši netransparentno jer pre uplate Vi ne znate tačno koje podatke će Vam isporučiti. Da li je to kilometraža iz prve godine nakon proizvodnje ili je nešto više zabeležno tokom godina korišćenja, otuda razočarenje kod mnogih korisnika ovakvih usluga koji su svoja iskustva podelili sa ostalima.

Vin-info je portal koji uslugu vrši bar malo korektnije od CarVerticala jer, nakon pretrage, generišu izveštaj preliminarno i dobijete ponudu koje podatke mogu da Vam dostave i koliko to košta. Često za duplo manje novca možete dobiti više podataka nego iz baze CarVerticala. Vredi ga posetiti jer niste u obavezi da platite ukoliko Vam podaci koje nude nisu interesantni.

Ipak, sliku pravog stanja vozila nećete dobiti iz ovih i sličnih baza. Čak i, primera radi, niska kilometraža ne garantuje da je motor u dobrom stanju i najdetaljnijem izveštaju možda baš nedostaje informacija o havariji vozila u inostranstvu itd.

Naš je savet da za proveru vozila angažujete najstručnijeg i najiskusnijeg majstora iz ovlašćenog ili neovlašćenog servisa. Provera vozila po šasiji u servisu ili na Internetu može biti samo sekundarni izvor informacija i ne govori Vam mnogo o pravom i trenutnom stanju vozila.

Ipak, ovi podaci Vam zaista mogu uštedeti vreme da ne idete da gledate i dalje proveravate neko vozilo ukoliko Vam je neki podatak iz izveštaja odvraćajući.

Na internetu postoji i elektronska servisna knjižica svih marki, modela i svih servisa u Srbiji i regionu. Portal eKnjižica svakodnevno dobija nove servise i nove podatke, tako da za neka vozila možete dobiti više informacija o kilometraži i servisiranju iz domaćih izvora, uz pomoć broja saobraćajne i broja šasije.


Pretraga založenih vozila

Od 2011. godine Agencija za privredne registre omogućila je građanima koji kupuju automobil da u registru sudskih zabrana provere da li je vlasnik založio vozilo. U praksi se pokazalo da i pored toga što je, recimo, neki automobil založen i podatak o tome postoji u registru, može da se dogodi da kupac ne pronađe tu informaciju i kupi vozilo, potpuno siguran da ono nema teret. Nesrećni kupac, po pravilu, za zalogu sazna tek kada banka pokrene postupak oduzimanja vozila jer je prodavac prestao da izmiruje svoje obaveze.

Trebalo bi da pretražite podatake po broju šasije i registarskoj oznaci. Uvek je preporuka da se, po mogućnosti, pretraživanje izvrši i po licima jer sud može da izrekne privremenu meru nad celokupnom imovinom ne navodeći detalje o vozilima, a radnici Agencije za privredne registre prepisuju podatke iz dokumenata suda bez navođenja detalja koje je i sam sud izostavio (registarskih oznaka, broja šasije ili motora).

Pretrage po atributima založenih predmeta (šasiji, registarskim oznakama itd.) i po vlasniku predmeta možete pronaći ovde.Zakažite tehnički pregled

Pouzdano i jednostavno. Izaberite tehnički pregled i slobodan termin, unestite mobilni broj i dobićete SMS kod za potvrdu termina.

Atlas 24h pomoć na putu
Povratak na vrh stranice ↑