Atlas 24h pomoć na putu

Prva registracija vozila

Početna
Prva registracija vozila

Ukoliko je Vaše vozilo već registrovano u Republici Srbiji, pogledajte sekciju Produženje registracije.

Za prvu registraciju vozila potrebno je obratiti se teritorijalno nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a prema mestu prebivališta vlasnika vozila. Postupak umesto Vas može obaviti i opunomoćeno lice, a lokaciju i kontakt podatke Vama najbližih agencija i tehničkih pregleda možete pogledati na mapi. Da bi obavili prvu registraciju, tj. upisali Vaše vozilo u jedinstveni registar vozila, potrebno je da podnesete sledeću dokumentaciju:

 • Registracioni list

  - ne stariji od 30 dana, koji overava privredno društvo nakon izvršenog tehničkog pregleda.
 • Ukoliko je vozilo novoproizvedeno, ne mora se podvrgavati tehničkom pregledu prve dve godine, a vozilo registrujete sa Potvrdom za registraciju koju Vam izdaje prodavac na osnovu dokumentacije proizvođača, odnosno sertifikata o saobraznosti.
 • Polisa osiguranja vozila od autoodgovornosti

  - u MUP se predaje drugi primerak polise, kao i dokaz o uplaćenoj premiji. Osiguranje od autoodgovornosti je zakonski obavezno osiguranje koje pokriva troškove pričinjene trećem licu, ukoliko do saobraćajne nezgode dođe Vašom krivicom. Na koje sve načine možete osigurati Vaše vozilo, vozača i putnike, pogledajte u sekciji osiguranja. Za putovanja po Srbiji nije potrebno, ali je za putovanje u mnoge zemlje i dalje neophodno imati važeći zeleni karton.
 • Dokaz o vlasništvu vozila

  - kao dokaz o vlasništvu služe račun, ugovor o kupovini, ugovor o poklonu, pravosnažno rešenje o nasleđivanju, pravosnažna presuda o utvrđivanju vlasništva ili drugo zavisno od Vašeg konkretnog slučaja. Ukoliko je vozilo iz uvoza, potrebno je uz račun priložiti i dokumentaciju o poreklu (eventualne inostrane fakture ako ih ima, dokaz o izmirenim carinskim obavezama i potvrdu o tome kako je vozilo ušlo u zemlju).
 • Dokaz o identitetu vlasnika.

  Fizička lica predaju na uvid važeću ličnu kartu, ili očitanu ličnu kartu vlasnika ukoliko zahtev i dokumentaciju predaje opunomoćeno lice (dokaz o identitetu može biti lična kartu za stranca, odnosno putna isprava ako zahtev podnosi stranac sa dokazom o odobrenom boravku u Republici Srbiji dužem od šest meseci).
  Pravna lica predaju kopiju rešenja iz APRa (ili drugi dokaz o upisu u registar nadležnih organa ukoliko nisu upisani u APR), a zahtev može predati samo ovlašćeni zastupnik ili njegov opunomoćeni.
 • Dokaz o uplati propisanih troškova

  za prvu registraciju vozila. Iznos neophodnih troškova za prvu registraciju možete videti u našem kalkulatoru, a za samu uplatnicu možete se obratiti ili nadležnoj policijskoj stanici ili ovlašćenom tehničkom pregledu koji se bavi izdavanjem registracionih nalepnica

Zakažite tehnički pregled

Pouzdano i jednostavno. Izaberite tehnički pregled i slobodan termin, unestite mobilni broj i dobićete SMS kod za potvrdu termina.

Atlas 24h pomoć na putu
Povratak na vrh stranice ↑